Pril Logo

Çubuk tarçın eşliğinde yeşil tahinli dana kebap

Malzemeler
Porsiyon: 8

  • 1 kg dana kıyma
  • 16 adet çubuk tarçın
  • 200 gram tahin
  • 20 gram kişniş
  • 40 gram maydanoz (bölünecek)
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak (bölünecek)
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz (bölünecek)
  • 200 ml soğuk su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 50 gram çam fıstığı
  • kızartmak için bitkisel yağ (bölünecek)

Gereçler: kase, narenciye sıkacağı, çırpma teli, kesme tahtası, bıçak, büyük kase, ızgara tavası

Kişnişi ve maydanozu ince ince doğrayın. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Limonun suyunu sıkın. Tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsağın üçte biri, doğranmış maydanozların yarısı ve doğranmış kişnişi bir kaseye koyun. Tuz ve karabiber ekleyin. Çırpın ve kebap sosu koyulaşana kadar yavaşça su ekleyin. Servise kadar kenara alın.

Kıymayı, doğranmış soğanı, kalan sarımsağı, kimyonu, karbonatı, çam fıstıklarını, kalan maydanozu ve tuzu büyük bir kaseye alıp yoğurun.

Kıymayı kalın kebap dilimleri haline getirin, çubuk tarçınları kebaplara geçirin ve hafifçe sıkın. Yağa batırın ve bir tabağa alın.

Orta-yüksek ateşte ızgara tavasında biraz bitkisel yağ kızdırın ve kebap dilimlerini yaklaşık 10 ila 12 dakika kızartın. Yeşil tahin ile servis edin ve tadını çıkarın!

KİRLİ BULAŞIKLARDAN MI KORKUYORSUNUZ? KORKMAYIN!

#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok. 
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.