Pril Logo

Frenk üzümlü reçelli kurabiye

Malzemeler
Porsiyon: 12

  • 500 gram Frenk üzümü 
  • 250 gram jöle (1:2) 
  • 350 gram un 
  • ¼ çay kaşığı tuz 
  • 3 çay kaşığı karbonat 
  • 50 gram şeker 
  • 85 gram tereyağı 
  • 185 ml yayık altı suyu 
  • 1 yumurta serpmek için şeker 
  • 2 yemek kaşığı Cointreau (isteğe bağlı) 
  • servis için tereyağı veya krem peynir

Gereçler: sos tavası, el blender'ı, 2 reçel kavanozu, pişirme kağıdı, yumurta fırçası, fırın, kurabiye kalıbı, yağlı kağıt, kesme tahtası, bıçak, büyük karıştırma kasesi, oklava

Reçel için Frenk üzümlerini dalından koparın, yıkayıp kurulayın. El blender'ı ile Frenk üzümünü, Jöleyi ve şekeri ve Cointreau'yu püre haline getirin. Orta-yüksek ateşte bir sos tavasına alın ve yaklaşık 4 dakika kaynatın. Temiz reçel kavanozlarına doldurun ve soğumaya bırakın.

Kurabiyeler için fırını önceden 200°C'ye ısıtıp gerekirse pişirme kağıdı ile yağlı kağıdı hizalayın. Büyük karıştırma kasesinde unu, tuzu, karbonatı ve şekeri karıştırın. Tereyağını küp küp kesip un karışımına ekleyin ve parmaklarınızla tereyağını dağılana kadar ezip karıştırın. Yayık altı suyunu ekleyip hamur haline getirin. Hamuru 4 cm kalınlığına gelene kadar yuvarlayın ve kurabiye kalıbı ile yuvarlak kesin. Aralarında biraz boşluk bırakarak pişirme kağıdına alın. Yumurtayı çırpın ve kurabiyelere sürün. Her kurabiyeye bir tutam şeker serpiştirin ve fırında yaklaşık 20 dakika boyunca veya kahverengileşene kadar pişirin.

Kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumayın bırakın. Ev yapımı Frenk üzümü reçeli ile birlikte tereyağı veya krem peynir eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!

KİRLİ BULAŞIKLARDAN MI KORKUYORSUNUZ? KORKMAYIN!

#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok. 
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.