Pril Logo

Izgara Sezar Salatası

Malzemeler
Porsiyon: 4

  • 2 adet marul göbeği 
  • 4 adet ançüez 
  • 3 diş sarımsak (soyulacak) 
  • 80 ml sızma zeytinyağı 
  • 1 adet baget ekmek 
  • 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu 
  • 2 yemek kaşığı mayonez 
  • 2 adet limon (suyu sıkılacak) 
  • 2 çay kaşığı Dijon hardalı 
  • 100 gram Parmesan peyniri (rendelenecek ve bölünecek) 
  • tuz 
  • karabiber

Gereçler: blender veya mutfak robotu, pasta fırçası, ızgara tavası veya ızgara, kesme tahtası, bıçak

Ançüez, soyulmuş sarımsak, yağ, tuz ve karabiberi topaksız hale gelene kadar blender'dan geçirin.

Izgara tavasını veya ızgarayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Marul göbeklerini uzunlamasına iki parça halinde dilimleyin; baget ekmeğini ikiye bölün, sonra tekrar yarısından uzunlamasına dilimleyin. Kesilmiş marul ve ekmeklerin kenarlarına ançüez karışımından sürün.

Marul göbeklerini ve kenarları kesilmiş ekmekleri yaklaşık 1 ila 2 dakika boyunca veya ızgara izleri çıkana kadar ızgarada kızartın. Bu sırada Worcestershire sosunu, mayonezi, limon suyunu, hardalı ve rendelenmiş Parmesan peynirinin bir kısmını kalan ançüez karışımına ekleyin ve topaksız hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın. Gerekirse isteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.

Marul göbeklerini ve ekmeği bütün olarak veya geniş şeritler halinde servis edin. İsteğe göre Sezar sosu gezdirin veya serpiştirin, kalan rendelenmiş Parmesan peynirini üzerine ekleyin.

KİRLİ BULAŞIKLARDAN MI KORKUYORSUNUZ? KORKMAYIN!

#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok. 
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.