Pril Logo

PARMESAN PEYNİRLİ PATLICAN OTURTMA

Malzemeler
Porsiyon: 8

  • 3 adet patlıcan 
  • 1 adet soğan (beyaz) 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı biberiye 
  • 6 yemek kaşığı fesleğen 
  • 2 çay kaşığı keklik otu (kuru) 
  • 2 çay kaşığı kekik (kuru) 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 750 gram konserve domates (doğranmış) 
  • 500 gram mozzarella peyniri 
  • 100 gram Parmesan peyniri (rendelenecek) 
  • zeytinyağı

Gereçler: kesme tahtası, bıçak, büyük sos tavası, kızartma tavası, pişirme tabağı, fırın

Soğanı küp küp ve sarımsağı ince ince doğrayın. Fesleğeni ve biberiyeyi kabaca doğrayın. Keklik otunu ve kekiği ölçüp ayırın. Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin.

Büyük bir sos tavasında biraz zeytinyağı kızdırın ve soğanla sarımsağı orta ateşte yaklaşık 5 ila 7 dakika boyunca rengi değişene kadar soteleyin. Domates salçasını ekleyin ve 1 ila 2 dakika daha soteleyin.

Domatesleri sos tavasına ekleyin ve kaynamaya yakın pişirin.

Domates sosuna tuz, karabiber, keklik otu, kekik ve biberiye ekleyin. Yaklaşık 10 ila 15 dakika pişirin.

Kızartma tavasında orta ateşte biraz zeytinyağı kızdırın. Patlıcanların iki tarafını da yaklaşık 2 ila 3 dakika soteleyin. Kenara alın.

Mozzarella peynirini patlıcanlarla aynı kalınlıkta dilimleyin.

Pişirme tabağında patlıcan, mozzarella peyniri ve domates sosunu iki ayrı katman olarak hazırlayın.

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Üzerlerine fesleğen ve Parmesan peyniri serpiştirin. Fırına alıp sarı-kahverengi renk alana kadar yaklaşık 20 ila 25 dakika pişirin. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyin ve ılık haldeyken tadını çıkarın!

KİRLİ BULAŞIKLARDAN MI KORKUYORSUNUZ? KORKMAYIN!

#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok. 
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.