Pril Logo

Türk usulü bazlama

Malzemeler
Porsiyon: 4

  • 200 gram kılçıksız buğday unu (1050 tipi)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml su (ılık)
  • 2 adet domates
  • 10 gram maydanoz (bölünecek)
  • 400 gram kuzu kıyma
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sarımsak yağı
  • 1/4 çay kaşığı kurutulmuş yaban sarımsağı
  • 1 çay kaşığı ezilmiş pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • çeşni için 1 adet limon (suyu)
  • süslemek için 1/2 çay kaşığı sumak
  • serpmek için kılçıksız buğday unu 
  • tuz
  • karabiber

Gereçler: fırın, elek, büyük kase, pişirme sacı veya pizza taşı, kağıt havlu, kesme tahtası, bıçak, ısıya dayanıklı kase, pişirme kağıdı, oklava

Fırını en sıcak ayarına (230°C/300°C) önceden ısıtın ve önceden ısınması için fırının içine bir pizza taşı veya pişirme sacı koyun. Büyük bir kasede unu tuzla birlikte eleyin ve kademeli olarak ılık su ve zeytinyağı ekleyin. Hamuru yumuşak ve esnek hale gelene kadar yaklaşık 5 dakika iyice yoğurun.

Yaklaşık tenis topu büyüklüğünde hamur topları yapın, ıslak kağıt havlu ile kaplayın ve yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Domatesleri ısıya dayanıklı bir kaseye alın ve üzerini kaplayacak kadar sıcak su dökün. Yaklaşık 30 saniye beklemeye bırakın ve soymadan önce hızlıca buz banyosunda soğutun.

Maydanozu ince ince doğrayın. Süsleme için yarısını bir kenara ayırın. Geniş bir kasede kuzu kıymayı, küp küp kesilmiş domatesleri, doğranmış maydanozun yarısını, domates salçasını, kurutulmuş yaban sarımsağını, sarımsak yağını, ezilmiş pul biberi ve kimyonu karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

İyice un serpilmiş bir yüzeyde, hamur toplarınızı yaklaşık 1 cm / 1/2 cm kalınlıkta büyük yuvarlak parçalar halinde açın. Pişirme kağıdı üzerine alın.

Kıymalı karışımı ince bir tabaka halinde hamurun üst kısmına yayın ve parmak uçlarınızla hafifçe bastırın. Pizzayı pişirme kağıdı ile birlikte, dikkatle sıcak pişirme sacının üzerine doğru çekerek fırının içine alın. Yaklaşık 5 - 8 dakika veya kenarlarında hafifçe kabarcıklar oluşana ve rengi koyulaşana kadar pişirin. Hamurun kalanı ve üst malzemesi bitene kadar bu adımları tekrarlayın.

Maydanoz serpin. İsterseniz tadımlık limon suyu ve sumak ekleyin. Sarıp yiyebilirsiniz, afiyet olsun!

Kirli bulaşıklardan mı korkuyorsunuz? Korkmayın!

#sofradabirlikte olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.