Malzemeler
Porsiyon: 2
- 2 Adet Tavuk Budu
- 190 gram Kılçıksız Buğday
- 1/2 Baş Kırmızı Hindiba
- 6 Diş Sarımsak
- 60 ml Elma Sirkesi
- 355 ml Su
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak Için Zeytinyağı
Gereçler: kesme tahtası, bıçak, maşa, tencere, pişirme kaşığı
Tavuğun her iki tarafını tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Kırmızı hindibanın içini oyun ve ince üçgenler halinde kesin. Sarımsakları soyun ve dövün.
Tencereyi orta-yüksek ateşe koyun ve hafifçe zeytinyağı gezdirin. Tavuk bagetlerini ve derili kısmı aşağı dönük tavuk butlarını koyun, deri çıtır çıtır olana ve rengi koyulaşana kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Çevirin ve yaklaşık 8 dakika daha pişirin. Tencereden alın.
Gerekirse tencere üzerinde biraz daha zeytinyağı gezdirin ve sarımsakları ekleyin. Yaklaşık 1 dakika sotelenmeye bırakın ve kılçıksız buğdayı ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve yaklaşık 5 dakika veya koku duyulana ve kılçıksız buğday hafifçe kavrulana kadar pişmeye bırakın. Tavayı elma sirkesiyle deglaze edin ve su ekleyin. Kaynama noktasına getirin.
Tencere kaynadığında tavuğu tekrar koyun ve yaklaşık 20 dakika veya tavuk iyice pişinceye kadar pişirin. Kılçıksız buğday pişer ve sıvı neredeyse tamamen gider. Kılçıksız buğdayı ve tavuğu tabağa alın ve kırmızı hindiba ile servis edin. Afiyet olsun!
#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok.
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.