Skip to Content

EKMEK YUVASINDA YUMURTA

Malzemeler
Porsiyon: 2

  • 4 Dilim Ekmek (Örn. Rustik İtalyan Ekmeği) 
  • 4 Adet Yumurta
  • 300 gram Ekşi Krema
  • 100 gram Taze Krema
  • 150 gram Bahçe Teresi
  •  ½ Adet Soğan
  • 20 gram Turp
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak Için Tereyağı

Gereçler: fırın, kurabiye kalıbı, kesme tahtası, bıçak, büyük kase, çırpma teli, fırında kullanılabilen büyük kızartma tavası

Fırını önceden 160°C'ye ısıtın. Soğanı küp küp doğrayın. Bahçe teresini kabaca doğrayın. Turpu ince ince dilimleyin. Ekmek dilimlerinin ortasına kurabiye kalıbı yardımıyla delik açın.

Büyük bir kasede ekşi krema, taze krema, turp, soğan ve bahçe teresini karıştırın. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.

Fırında kullanılabilen büyük bir kızartma tavasına aldığınız ekmekleri bir miktar tereyağıyla birlikte orta ateşte her bir tarafı için yaklaşık 1 ila 2 dakika kızartın. İki tarafı da hafifçe kızardığında ekmeklerin ortasına yumurta kırın ve tavayı önceden ısıtılmış fırına koyup yumurtanın beyazı ve sarısı hafif katılaşana kadar 3 ila 5 dakika 160°C'de pişirin. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin. Turp ve krema sosu ile servis edin. Bahçe teresiyle süsleyin. Afiyet olsun!

KİRLİ BULAŞIKLARDAN MI KORKUYORSUNUZ? KORKMAYIN!

#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok. 
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.

Daha fazlasını keşfedin

  • Kim demiş bulaşık yıkamak sıkıcıdır diye? Bu hileler eğlence garantili! Üstelik güçlü ürünlerimizle bulaşık yıkamak çok kolay!

  • Bir sonraki buluşmanızda sevdiklerinizi mutlu edecek mükemmel tarifi bulun.