TERİYAKİ SOMON

Malzemeler
Porsiyon: 2

  • 2 Adet Yeşil Soğan
  • 100 ml Sebze Bulyon
  • 100 ml Soya Sosu
  • 15 ml Mirin
  • 1 Yemek Kaşığı Bal
  • 2 Adet Somon File 
  • Karabiber

Gereçler: kesme tahtası, bıçak, sos tavası, pişirme kaşığı, tabak, fırın, fırında kullanılabilen tava

Yeşil soğanları doğrayın.

Sos tavasında orta-yüksek ateşte sebze bulyonu, soya sosunu, mirini ve balı karıştırın. Yarısı kalana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika kaynatın.

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Somonu fırında kullanılabilen bir tavaya koyun. Her tarafı eşit olarak kaplanacak şekilde teriyaki sosu sürün. Somonu önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 ila 12 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve tabağa alın. Servis için yeşil soğanla süsleyin ve karabiber dökün.

KİRLİ BULAŞIKLARDAN MI KORKUYORSUNUZ? KORKMAYIN!

#SOFRADABİRLİKTE olmanın sonuna geldiğinizde kirli bulaşıklar için endişelenmenize gerek yok. 
Pril ile, yağ ve yanmış kirler gibi en zorlu kirlerden kurtulursunuz. Böylece bulaşıklarınız hızlı ve mükemmel bir şekilde temizliğine kavuşur.

Daha fazlasını keşfedin